Home

Achtergrond 168 x bekeken 2 reacties

Grote zorgen provincies over Natura 2000

De provincies Overijssel, Limburg en Brabant maken zich grote zorgen over de uitspraak van de Raad van State vorige week over vergunningverlening rondom Natura 2000 op basis van de Natuurbeschermingswet.

Door de uitspraak zijn in ieder geval vergunningen in Brabant in gevaar en lopen de andere provincies vast met het opstellen van beheerplannen.

Om hun zorgen te uiten hebben de provincies Overijssel en Brabant elk een brandbrief naar de Tweede Kamer gestuurd, zodat die zorgen ook meegenomen worden in het spoeddebat donderdagavond over Natura 2000.

Om verder te kunnen met vergunningverlening en opstellen van beheerplannen wil Brabant op korte termijn duidelijkheid over de peildatum in vergunningverlening. Overijssel wil dat de kamerleden snel met (nood)maatregelen komen, zodat de ontwikkeling van de veehouderij door kan gaan.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Piet

    We hebben op lanbouw gebied al jaren te maken met een onbetrouwbare overheid. Dat is niet alleen jammer, dat is triest. Darnaast heeft de lanbouw overheid al jaren een luistered oor voor de linkse minderheid in dit land, natuur- en dierbeschermings organisaties maken het beleid. Dat is nog veel triester.

  • no-profile-image

    gert

    Rechtszekerheid in Nederland is dezelfde als de rechtszekerheid in een bananenrepubliek,vandaag heb je vergunning ,morgen is ie al weer ongeldig,de PVV stijgt steeds in de peiling,het is ook geen wonder.De PVV hoeft helemaal geen campagne te voeren,dat doen de politici van andere partijen en de ambtenarij wel met hun gedrag.Wilders kan rustig achterover leunen

Of registreer je om te kunnen reageren.