Home

Achtergrond 200 x bekeken

Groot onderzoek naar mensensmokkel

De SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst van het ministerie van Sociale Zaken) heeft op meerdere plaatsen in Amsterdam doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar grootschalige illegale tewerkstelling en mensensmokkel.

Er zijn twee verdachten aangehouden, meldt het Functioneel Parket van Het Openbaar Ministerie.
Het onderzoek richt zich op een klusbedrijf onder leiding van een illegaal in Nederland verblijvende Oekraïner, die is aangehouden. Het bedrijf, dat huizen opknapt, heeft meerdere illegaal in Nederland verblijvende Oekraïners als werknemer in dienst, die naar Nederland zouden zijn gesmokkeld. Over de gewerkte uren zouden niet de vereiste sociale premies en belastingen zijn afgedragen. Naast de Oekraïner is een Pool aangehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.