Home

Achtergrond 237 x bekeken

Groot onderzoek naar kosten Q-koorts

De GGD Hart voor Brabant heeft alle inwoners van haar verzorgingsgebied die in 2007 en 2008 Q-koorts hebben opgelopen gevraagd mee te doen aan een onderzoek naar de directe en indirecte kosten van de ziekte.

De GGD denkt dat door langdurige klachten de kosten voor behandeling en ziekteverzuim hoog kunnen oplopen, legden vertegenwoordigers dinsdagavond uit op een bijeenkomst voor inwoners van de gemeente Landerd midden in het zwaarst getroffen gebied.

In totaal zijn bijna negenhonderd patiënten aangeschreven. De respons is hoog, legde hoofd infectieziektebestrijding Jos van de Sande van de GGD Hart voor Brabant uit. Duidelijkheid over de kosten van zorgconsumptie en verzuim is nodig om de ingrijpende maatregelen die zijn genomen te kunnen verantwoorden. Behalve een aantal hygiënemaatregelen voor geiten- en schapenhouders is dinsdag bijvoorbeeld begonnen met de verplichte vaccinatie van dieren op grotere bedrijven in Brabant en delen van Limburg, Gelderland en Utrecht.

Verder merkt de GGD dat patiënten graag erkenning krijgen voor mogelijke langdurige en ingrijpende gevolgen van de ziekte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.