Home

Achtergrond

Groot alarm na verkleedpartij Vlaanderen

In Heist, een deelgemeente van de Vlaamse kustplaats Knokke, is vanmorgen groot alarm geslagen.

Scholen, kinderdagverblijven, rusthuizen en andere openbare instellingen werden gevraagd extra waakzaam te zijn. Aanleiding was een bij de politie binnengekomen tip. De tipgever had in Heist een jongeman zien rondlopen met een rugzak met een vuurwapen en een dolk.

Onderzoek wees uit dat het om een misverstand ging. Op een school in het nabijgelegen Blankenberge vierden leerlingen de laatste honderd schooldagen. "Er was een verkleedpartij met als thema James Bond. Een leerling uit Heist ging met nepwapens naar school'', aldus hoofdcommissaris Dirk Van Huffel.

De jongen werd bij de actie opgepakt maar na verhoor al snel weer vrijgelaten. Hij had slechts een plastic zwaard bij zich.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.