Home

Achtergrond 180 x bekeken

GroenLinks: elke jongere op bezoek in gevangenis

Alle jongeren zouden voor hun achttiende een keer een bezoek moeten brengen aan een gevangenis.

Ze kunnen dan ervaren "hoe vervelend het is''. Dat stelde Tweede Kamerlid Mathieu Heemelaar van GroenLinks woensdag in een overleg over de bestrijding van het toenemende aantal overvallen op winkels en horecazaken.

Veel daders daarvan zijn tussen de 15 en 19 jaar. Volgens Heemelaar bestaat onder jongeren een sprookjesbeeld van de gevangenis. "Dat je tv op je kamer hebt'', noemde hij als voorbeeld. Een bezoek aan de bajes kan volgens het Kamerlid een afschrikwekkende functie hebben. Als het niet lukt om alle jongeren een gevangenis te laten bezoeken, zou zo'n excursie in elk geval als extra straf moeten worden opgelegd aan jongeren die een taakstraf hebben, aldus Heemelaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.