Home

Achtergrond 151 x bekeken 1 reactie

Greenpeace: crisis aangrijpen voor landbouwhervorming

De G8 zou zich niet moeten vastbijten op het redden van het huidige financiële stelsel, maar juist de crisis aangrijpen om de landbouw grondig te hervormen.

Dat stelt Greenpeace aan de vooravond van een landbouwbijeenkomst van de G8 in het Italië, dit weekend. Beleidsmaker Marco Contiero: "om de voedselcrisis aan te pakken, moet niet alleen worden gekeken naar de korte termijn. Leden van de G8 moeten het recente advies overnemen van de VN: het dramatisch verhogen van investeringen in kleinschalige ecologisch verantwoorde landbouwsystemen."

Greenpeace ziet de laatste decennia een toenemend terugtrekkende overheid. De markt vult het machtsvacuüm. De markt functioneert echter door onvoldoende kennis van invloedsfactoren onvoldoende. "Doorgaan op dezelfde filosofische voet is niet langer een optie."

Zoals de overheid durft in te grijpen in het financiële systeem, moet ze nu haar verantwoordelijkheid nemen op het gebied van de ecologie en landbouw, aldus de natuurbeschermingsorganisatie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Wil zeker meer natuur,een boswachter kan wel 1000 ha natuur beheren,wat een geweldige werkverschaffing,en ook nog in het weekend vrij

Of registreer je om te kunnen reageren.