Home

Achtergrond 179 x bekeken

Greenery: APO moet van één vestiging komen

The Greenery acht deelname aan een Associatie van Producentenorganisaties (APO) niet uitvoerbaar vanuit verschillende vestigingen.

Het is een discussiepunt in de lopende onderhandelingen, stelt de afzetorganisatie. The Greenery reageert daarmee op eerdere uitspraken van FresQ-voorzitter Pleun van Dijk over moeizame gesprekken over afzetsamenwerking. "Deelname aan verschillende APO’s, op verschillende locaties is voor The Greenery niet uitvoerbaar", laat een woordvoerder weten.

"Vooral een centrale sturing en uitvoering van onze in- en verkoop vormen de basis van ons succes, omdat alle relevante commerciële informatie op één locatie beschikbaar is", stelt de afzetorganisatie. Dat betekent overigens niet dat The Greenery niet aan meerdere APO’s tegelijk wil deelnemen, verklaart de woordvoerder.

Vestigingspunt

Het vestigingspunt is voor The Greenery een belangrijke voorwaarde. "Gezien ons volume zijn we in veel gevallen gesprekspartner, maar daar is centrale aansturing bij nodig." The Greenery is betrokken bij APO-overleg voor tomaat met FresQ en in een overleg voor paprika met FresQ, Best Growers Benelux, ZON en Tradition.

De Greenery-woordvoerder wil niet zeggen of dit het struikelblok is in de onderhandelingen, of dat er ook nog andere zwaarbeladen discussie-onderwerpen zijn.

De reactie lijkt te slaan op overleggen met FresQ over de bundeling van het aanbod van enkele tomatensegmenten, zo melden bronnen. Zowel FresQ-voorzitter Pleun van Dijk, als directeur Jan de Boer waren niet bereikbaar voor commentaar vanwege een studiereis naar Moskou.

Thijs Jasperse, voorzitter van telerscollectieven P8 en K8, wil niet reageren. Van Dijk stelde vorige week dat FresQ zich positief opstelt in de onderhandelingen, maar dat andere partijen niet veel onderhandelingsruimte hebben door hun structuur. Hij stelde dat de inkoop- en handelsactiviteiten van The Greenery samenwerking op gebied van afzet complex maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.