Home

Achtergrond 280 x bekeken

Glastuinder kan kas verfraaien met Kas in Beeld

Glastuinders in de zuidelijke provincies die hun bedrijf willen verfraaien kunnen zich sinds vandaag laten adviseren door LTO Glaskracht Nederland. De belangenorganisatie is het project Kas in Beeld gestart.

Tuinders die zich aanmelden krijgen hulpmiddelen aangereikt om de beeldkwaliteit te verbeteren, zoals beplanting, illustraties op de kas en kunst. Tuinders kunnen zich individueel en in clusters aanmelden voor advies.

Volgens projectleider Annella Blom is het project bedoeld om het imago van tuinders te verbeteren door het aanzicht van hun panden en kassen te verfraaien. "Uit een imago-onderzoek van het Productschap Tuinbouw blijkt dat burgers een neutrale mening hebben over de glastuinbouw. Dat moeten we verbeteren ook met het oog op het werven van personeel."

Het project heeft in aanvang een looptijd van één jaar. Het PT financiert het project met een bedrag van 136.000 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.