Home

Achtergrond 220 x bekeken

Glanzende glimmers

Zilveruitjes zijn kleine uitjes die in azijn zijn ingelegd. De uitjes smaken zuur of zoetzuur. De grootte van een zilveruitje is maximaal 1,5 centimeter. De glanzende, kleine uitjes worden al meer dan 100 jaar in Nederland geteeld. Nederland is qua klimaat en bodem de beste plek op de wereld voor de zilveruitjes. Zo rooit de boer zijn zilveruitjes. Wist je trouwens dat 70 procent van de totale wereldproductie van zilveruitjes uit Nederland komt?

Lachen!
Marjan Hoff (10) in Usquert (Gr.) stuurde ons deze twee moppen.
- Twee koeien zitten in bad. Zegt de ene: “Hoe ik ook schrob, ik krijg mijn vlekken er niet af!”
- Twee koeien lopen in de wei. De ene hoest steeds. Zegt de andere: “Waarom hoest je steeds?” Zegt de ene: "Het tocht hier. De boer heeft het hek open laten staan.”


Of registreer je om te kunnen reageren.