Home

Achtergrond

Gezellige drukte tijdens Rotterdamse marathon

Het was vandaag een gezellige boel in het Rotterdamse centrum. Volgens de organisatie kwamen honderdduizenden mensen af op de marathon van Rotterdam.

De Keniaan Duncan Kibet won met een parkoersrecord de marathon. Ook was er een loop voor amateurs en kinderen. In de stad heerste een ware marathonsfeer met een stralende zon, vlaggetjes en muziek.

In het centrum wapperden vlaggen en waren grote billboards en posters van de wedstrijd te zien. Duizenden hardlopers werden aangemoedigd door het publiek. Voor de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb was het dit jaar de eerste keer dat hij de renners die de finish op de Coolsingel haalden, feliciteerde. Zoals bij elke marathon waren er mensen die last hadden van bijvoorbeeld kramp in de benen of uitdrogingsverschijnselen.

Marathon-directeur Mario Kadiks zei dat het evenement vlekkeloos is verlopen. "Het was een zeer geslaagde editie met fantastische winnaars. Maar ook vele andere winnaars die als ware helden werden onthaald door een kolkende menigte op de Coolsingel.'' Hij prees het mooie weer en het mooie parcours. "We behoren met deze marathon tot de drie snelste wereldsteden. Voor mij is het een soort van Elfstedentocht die ieder jaar doorgaat.''

Ook volgens de politie was het een gezellige dag. Een woordvoerster zei rond vier uur dat er geen noemenswaardige incidenten waren.

Voor het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET was de marathon het eerste grote evenement sinds de invoering van de OV-chipkaart eind januari. Voor deze dag bracht het bedrijf een speciale OV-chipkaart op de markt. De kaart biedt gratis gebruik van de RET-voertuigen en korting bij Rotterdamse winkels en restaurants.

Vanochtend lagen 60.000 kaarten klaar. Een woordvoerster zei dat dat er genoeg waren want veel mensen gingen wandelen. "Het was de eerste keer dat zoveel mensen van buiten Rotterdam kennismaakten met de OV-chipkaart. We hadden extra mensen ingezet. Het is heel soepel gegaan.'' Wel probeerde een enkeling oer abuis de chip op de bankpas als OV-kaart te gebruiken. De NS sprak over een gezellige drukte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.