Home

Achtergrond 178 x bekeken

Gewascommissie spreekbuis voor wanhopige telers

Komkommertelers die teleurgesteld zijn in de voortgang van bundelingsgesprekken in K8 richten zich tot de landelijke gewascommissie van LTO Groeiservice.

Dat zegt directeur Geert Oosterhout. "In het K8-bestuur loopt het niet goed. Ze kloppen bij ons aan." Oosterhout zegt faciliterend te willen optreden ten opzichte van de teleurgestelde telers. "Als de behoefte er is, kunnen we mensen bij elkaar laten komen." Komende week is een gesprek gepland tussen telers. Dat is geen brede telersbijeenkomst, zegt voorzitter van de gewascommissie komkommer Jaco Kieviet. Hij bracht deze week een open brief aan het K8-bestuur met zijn kritiek naar buiten.

Twee leden van de gewascommissie komkommer hebben zitting in het K8-bestuur. Volgens Kieviet zijn de telers echter geen gedelegeerde bestuursleden. Volgens Oosterhout bewijst het netwerk van gewascommissies nu zijn waarde. "We zijn onafhankelijk en hebben geen belangen bij afzetorganisaties." Afzet is geen vreemd onderwerp voor een teeltechnische commissie. Oosterhout: "Onze rol is wel teelttechniek, maar er wordt eigenlijk altijd over afzet gesproken in bijeenkomsten."

K8-voorzitter Thijs Jasperse zei eerder deze week blij te zijn met druk vanuit telers. Volgens Jasperse is de strategie samen met de gewascommissie bepaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.