Home

Achtergrond 4 reacties

Genoeg handtekeningen burgerinitiatief Brabant

De Brabantse burgers en belangengroepen die een burgerinitiatief zijn begonnen tegen megastallen in de veehouderij hebben de benodigde duizend handtekeningen binnen.

Dit aantal is minimaal nodig om het onderwerp op de agenda van Provinciale Staten in Noord-Brabant te krijgen. Dat hebben de initiatiefnemers vandaag laten weten.

In totaal zijn tot nu 1.300 handtekeningen verzameld. Volgens de initiatiefnemers tasten de megastallen het leefmilieu en landschap aan. Het burgerinitiatief bestaat uit elf actiepunten, zoals de beperking van de omvang van de stallen en een betere toetsing van de natuurbeschermingswet.

Eind april gaan de initiatiefnemers met de handtekeningen naar commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen. Tot die tijd proberen ze het aantal handtekeningen nog verder op te schroeven. Eerder vonden vergelijkbare initiatieven hun weg naar Provinciale Staten van Noord-Holland, Overijssel en Limburg.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boesje

  Wat is een megastal? Hoe groot is die stal of hoeveel dieren kunnen erin? Mijn stal is ook hoog!!!!

 • no-profile-image

  boer

  Nee Frist, niet iedereen heeft zitten slapen...JULLIE hebben zitten slapen en geen bezwaar aangetekend ! De reconstructie is een democratisch proces wat is afgerond. Al vanaf 1998 loopt deze wetgeving, waar waren jullie toen ?? Waarom moet na een democratisch proces van 10 jaar alsnog geluisterd worden naar mensen die nergens iets vanaf weten en alle kans hadden om hun mening te uiten. Helaas moet dat dan nu gebeuren met allerlei leugens en onzin verhalen. Alles wordt misbruikt om boeren in een kwaad daglicht te stellen. Dit heet voor mij gewoon terrorisme. Jullie zijn gewoon te laat. Los staat het feit hiervan of je voor of tegen megastallen bent.....

 • no-profile-image

  Frist

  Het is net aan welke kant van de toonbank je staat als je het woord terrorist wil gebruiken... Boer Cees stelt dat iedereen heeft liggen slapen. Dan is dit een uitstekend middel om alsnog recht te doen aan een democratisch proces.

 • no-profile-image

  boer

  Allemaal verloren energie. De reconstructiewet is een democratische wet en alle bezwaren van die terroristen zijn gewoon te laat. Ze hebben gewoon zitten slapen !!

Of registreer je om te kunnen reageren.