Home

Achtergrond

Gemeenten moeten optreden tegen drankketen

Gemeenten die drankmisbruik door jongeren aanpakken kunnen vermeld worden op de website www.waarstaatjegemeente.nl.

Maar voor een zwarte lijst met gemeenten die niets doen om illegale zuipketen tegen te gaan, voelt minister Guusje Ter Horst (Binnenlandse Zaken) helemaal niks. Zo reageerde de minister donderdag op het idee van de PvdA om lakse gemeenten aan de schandpaal te nagelen.

Gemeenten reageren tot nu toe nogal aarzelend op de oproep van de rijksoverheid om de keten aan te pakken. Ze hebben nog niet alle instrumenten in handen om er iets aan te doen en voelen zich ook niet meteen geroepen om de stappende jeugd andere plekken aan te bieden. De Kamer dringt er al langer op aan dat gemeenten samen met de Voedsel en Waren Autoriteit de drankketen strenger gaan aanpakken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.