Home

Achtergrond

Geen veerdiensten over Het Kanaal

Alle veerdiensten over Het Kanaal zijn sinds dinsdagavond gestremd nadat Franse vissers de havens van Calais, Boulogne en later ook Duinkerken hebben geblokkeerd.

De vissers willen meer vis kunnen vangen en eisen een gesprek met premier Fillon voordat ze ook maar over opheffen van de blokkades willen praten. P&O Ferries, SeaFrance, Norfolkline en LD Lines hebben hun diensten van en naar Dover dan ook moeten staken.

Het vervoer van groente, fruit, bloemen en andere verswaren naar de Britse markt dreigt daardoor ernstig in de problemen te komen. Door de blokkade staan aan beide kanten van Het Kanaal lange rijen vrachtwagens. De Britse politie heeft daarbij Operation Stack afgekondigd waarbij de vrachtwagens langs de gedeeltelijk afgesloten snelweg naar Dover geparkeerd worden. De Eurotunnel werkt op volle capaciteit, maar kan maar weinig extra aanbod aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.