Home

Achtergrond 217 x bekeken

'Geen Nederlandse slachtoffers bij aardbeving Italië'

Bij de zware aardbeving in de Italiaanse provincie Abruzzen zijn geen Nederlandse slachtoffers gevallen.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken liet dat maandag desgevraagd weten. De Europese Unie en een aantal landen hebben Italië inmiddels hulp aangeboden. Het aanbod kwam onder meer van Frankrijk, Griekenland, Israël en Rusland. Een Italiaanse regeringsfunctionaris zei dat de hulp niet direct nodig is. Nederland zal vooralsnog geen hulp geven.

"Italië heeft geen internationale hulp gevraagd'', aldus de woordvoerder. Als dat verzoek alsnog komt, bekijkt Buitenlandse Zaken de zaak opnieuw. Nederland staat welwillend ten opzichte van een hulpverzoek, benadrukte een zegsman. Zeker vijftig mensen zijn in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen door de aardbeving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.