Home

Achtergrond 389 x bekeken 2 reacties

FrieslandCampina verkoopt ook merk Melkunie aan Arla

Royal FrieslandCampina (RFC) verkoopt met de fabriek in Nijkerk ook het merk Melkunie aan het Deense Arla Foods.

Dit blijkt uit informatie die RFC heeft vrijgegeven. Bekend was dat Arla het merk Friesche Vlag voor tien jaar in licentie mag gebruiken van RFC voor dagverse zuivel in Nederland. Daarna loopt de licentie af, maar RFC zal ook na die tien jaar het merk Friesche Vlag niet meer voeren op haar dagverse zuivel in Nederland, wel op langhoudbare zuivel en koffiemelk.

FrieslandCampina hoeft volgens de nu vrijgegeven informatie slechts vijf jaar lang 1,2 miljard kilo melk onder de garantieprijs beschikbaar te stellen aan de kopers van Nijkerk en Bleskensgraaf. Daarna mag het tegen een andere prijs en nog voor zo lang de Europese Commissie levering nodig acht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  A. Wijs

  Waarom spreekt AGD van Royal FrieslandCampina en niet van Koninklijke FrieslandCampina? Dat is immers de officiële naam, zie Handelsregister.

 • no-profile-image

  Ilse

  Waarom oud nieuws weer van stal gehaald?
  Dat Arla ook het merk Melkunie overneemt is al op 11 maart door FrieslandCampina zelf bekend gemaakt.

  Verder heeft FrieslandCampina zelf laten weten dat de prijs die Arla moet betalen voor de melk tot 2017 is vastgelegd, namelijk 1 % onder de garantieprijs. Ik heb het even nagezocht en dit nieuws is al gebracht in het vakblad 'Melkveebedrijf' van 3 april!
  ALs AGD nieuws wil brengen zoek dan eens uit waarom dat nu opeens is verminderd naar 5 jaar. En is de prijs ook gewijzigd? Daar lees ik niks over...

Of registreer je om te kunnen reageren.