Home

Achtergrond 315 x bekeken

Fransen slachten minder pluimvee

Het aantal geslachte kippen en kalkoenen in Frankrijk blijft gestaag teruglopen.

Vooral bij kip leidt dat tot een sterk inzakken van de export. Hetzelfde geldt voor eenden, waarbij met name de verkopen van leverpastei foie gras voortdurend inzakken.

Over de eerste twee maanden van dit jaar werden 116,1 miljoen kippen geslacht, bijna 2 procent minder dan een jaar geleden. In februari kwam de kippenslacht

3 procent lager uit. Hiermee is dit de achtste achtereenvolgende maand dat er minder kippen werden geslacht dan een jaar eerder.
Bij kalkoenen kwam de productie over de eerste twee maanden uit op ruim 9,1 miljoen, 17 procent minder. Het aantal geslachte eenden lag met bijna twaalf miljoen 4,4 procent lager.

De totale uitvoer van pluimveevlees en -bereidingen lag in januari ruim 10 procent lager. Aan de andere kant daalde de import van dit soort producten met 10 procent. De uitvoer van vlees en bereidingen van eenden lag echter 16,4 procent lager dan vorig jaar.

Infodienst Agreste meldt verder dat de Franse eierproductie in het eerste halfjaar naar verwachting zo’n 4 procent lager uit zal komen. Over heel 2008 gezien lag de gemiddelde eierprijs 1 procent hoger maar in januari was ondanks een lagere productie sprake van een daling met ruim 6 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.