Home

Achtergrond 166 x bekeken

Franse politie vindt 300 kilo explosieven ETA

De Franse politie heeft in een opslagruimte in Grenoble 300 kilo explosieven gevonden, die vermoedelijk van de Baskische terreurbeweging ETA waren.

Dat heeft de Franse politie vandaag laten weten. De eigenaar van de ondergrondse opslagruimte was poolshoogte gaan nemen in de verhuurde ruimte, omdat hij al sinds december niets meer van de huurder van het depot had vernomen, aldus Franse media. Na de vondst van de explosieven schakelde de verhuurder de politie in.

De ETA strijdt al tientallen jaren voor de onafhankelijkheid van Baskenland, een gebied in het noorden van Spanje en het zuidwesten van Frankrijk. Door dat geweld zijn meer dan achthonderd mensen om het leven gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.