Home

Achtergrond

Frankrijk stelt crisiscentrum varkensgriep in

Het Franse ministerie voor volksgezondheid heeft vandaag een crisiscentrum ingesteld om de uitbraak van varkensgriep in Mexico en de Verenigde Staten op de voet te kunnen volgen.

Het ministerie noemt het daarbij vooral belangrijk er voor te zorgen dat Frankrijk geen levende varkens of varkensvlees invoert uit Mexico zodat de Franse consument ook geen enkel risico loopt. Fransen die naar Mexico reizen, worden wel gewaarschuwd over de mogelijke gevaren voor hun gezondheid. Het ministerie in Parijs benadrukt echter tegelijk dat ‘er geen enkele reden is om geen varkensvlees meer te eten’. Tot nu toe heeft zich geen enkel geval van H1N1 varkensgriep bij mensen of een vergelijkbare ziekte in Frankrijk voorgedaan, aldus het ministerie in Parijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.