Home

Achtergrond 3 reacties

Fors tekort Natuurmonumenten door koersdalingen

Natuurmonumenten sluit 2008 af met een tekort van 27,2 miljoen euro. Begroot was een overschot van 2,2 miljoen euro.

Het tekort wordt vooral veroorzaakt door koersdalingen, waardoor Natuurmonumenten een verlies leed van 19 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag. Desondanks is Natuurmonumenten tevreden over 2008. De vereniging heeft inmiddels 100.000 hectare natuur in beheer. Het ledenaantal steeg naar 882.000, na een aantal jaren van daling.

Voor 2009 is begroot dat het rendement op het vermogen 6 procent van de inkomsten bedraagt. Als dat rendement tegenvalt, wil Natuurmonumenten dat opvangen door maatregelen als natuurherstelprojecten, aanleg van wandelpaden of aanpassing van gebouwen uit te stellen. "Je kunt dit vergelijken met de eigenaar van een huis, die er voor zorgt dat zijn huis goed onderhouden is, maar er een enkele keer voor kiest om het schilderwerk een jaartje uit te stellen", zegt algemeen directeur Jan Jaap de Graeff.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Juich maar niet te vroeg. Veerman gaat naar Verburg en zegt: die melkveehouders kunnen nog wel een paar procent van hun bedrijfstoeslagen missen. Old boys network.

 • no-profile-image

  henk

  Natuurmonumenten beschikt gewoon over teveel geld en laat het gewoon verdampen,de overheid vult het toch wel weer aan.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  HAHAHAHAHAHAHAHA

Of registreer je om te kunnen reageren.