Home

Achtergrond

'Floriade heeft hinder van economische teruggang'

De economische teruggang hindert de ontwikkeling van de Floriade 2012. Dat zegt de Limburgse gedeputeerde Ger Driessen.

Het lukt de overheden niet om projectontwikkelaars te vinden voor het innovatiegebouw Innovatoren, een ontvangstgebouw en de kantoorkas Villa Flora. De drie projecten zijn belangrijke onderdelen van de Floriade die in 2012 moet starten. De provincie Limburg en de gemeentes in de regio Venlo onderzoeken hoe ze de ontwikkeling van het terrein kunnen ondersteunen.

Een woordvoerder van Driessen bevestigt de zorgen van de provincie Limburg. "We zijn bezig alle mogelijkheden op een rijtje te zetten en kijken wat wij als overheid kunnen doen." In de krant de Limburger stelt Driessen dat overheden vooraf zouden kunnen beloven dat ze onverhuurde ruimtes zelf huren. Ook is er de optie om de gebouwen zelf te laten realiseren. Dat laatste gebeurt waarschijnlijk bij één van de gebouwen.

De Regio Venlo Floriade 2012 laat weten niet uit te gaan van een uitstel van de Floriade. Directeur Paul Beck: "Op 5 april 2012 opent de Wereldtuinbouwtentoonstelling haar deuren. We zitten als organisatie volledig op koers en werken hard aan de realisatie van het evenement, dat is onze verantwoordelijkheid. Het terrein is nog dit jaar gereed, de aanleg van de diverse paviljoens uit het buitenland en vanuit de tuinbouwsector kan in 2010 van start gaan. De plannen maken het enthousiasme alleen maar groter."

Hij noemt de uitspraken van Driessen een positief signaal, omdat overheden bereid zijn te investeren in de ontwikkeling van het Floriadeterrein.

Of registreer je om te kunnen reageren.