Home

Achtergrond

FloraHolland neemt aanvullende crisismaatregelen

Bloemenveiling FloraHolland neemt opnieuw maatregelen om in te spelen op de gevolgen van de economische recessie. Met het oog op de toekomst zet de veiling wel in op alles wat de marktplaats goedkoper maakt.

FloraHolland maakt bekend dat de verwachtingen voor dit jaar verder zijn bijgesteld. Werd eerder nog uitgegaan van een omzetdaling ten opzichte van vorig jaar met 6 procent, nu wordt gerekend met een daling van de omzet met 10 tot 12 procent. Investeringen die strategisch minder belangrijk zijn, gaan daarom in de ijskast en het veilingbedrijf zal met een lager financieel resultaat genoegen moeten nemen.

De maatregelen om de gevolgen van de recessie op te vangen bestaan uit een aantal hoofdpunten:
- Versneld inzetten van beeldveilen en stimuleren van digitale transacties;
- Verscherpen van het kwaliteitsbeleid; Meer flexibel maken van de logistiek binnen de veiling;
- Centraliseren van functies binnen het bedrijf die voor alle vestigingen worden uitgevoerd;
- Uitgangspunt is het vermijden van gedwongen ontslagen.

Met het oog op de toekomst zet de veiling in op versneld virtualiseren van het veilproces. Het beeldveilen speelt daarbij een belangrijke rol 'omdat dit zowel voor kostenverlaging als voor kwaliteitsverbetering zorgt', aldus een persverklaring van de veiling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.