Home

Achtergrond

'Faillissement is goed voor zorg'

Faillissementen van zorginstellingen hebben een zuiverende werking.

Zorginstellingen moeten, net als andere bedrijven, failliet kunnen gaan. Dat vindt driekwart van de bestuurders in de zorg, zo blijkt uit een enquête van het zorgblad Skipr. Aan de peiling hebben ruim honderd bestuurders meegedaan. De overheid heeft de laatste maanden een ziekenhuis en een thuiszorginstelling financieel geholpen omdat ze ernstig in de rode cijfers zaten. Ongeveer 70 procent van de ondervraagden vindt dat het rijk de slecht presterende instellingen bevoordeelt met de hulp. Circa 80 procent van de ondervraagden vindt dat politieke belangen bij de hulp zwaarder wegen dan bedrijfsmatige overwegingen.

Het beleid van de overheid is er de laatste jaren op gericht instellingen als zieken- en verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties meer op eigen benen te laten staan. Toen het ministerie van Volksgezondheid besloot falende organisaties toch financieel bij te staan, was de verwondering daarover in de zorgwereld groot. Veel deelnemers aan de enquête geven nu aan het beleid van de overheid niet helder te vinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.