Home

Achtergrond

Extra maatregelen GGD tegen varkensgriep

De GGD Kennemerland heeft extra maatregelen genomen naar aanleiding van de besmettingen met de varkensgriep in diverse delen van de wereld.

Dat heeft de organisatie vandaag gemeld. Alle huisartsen en EHBO-posten van ziekenhuizen in de regio zijn geïnformeerd over hoe zij moeten handelen als er een besmetting in Nederland wordt geconstateerd.

Ook heeft de GGD met de luchtvaartmaatschappijen afgesproken, hoe zij moeten handelen als zij zieke mensen aan boord van hun vliegtuigen hebben. De GGD heeft een draaiboek opgesteld over wat er moet gebeuren als patiënten getest en geïsoleerd moeten worden.

Sinds maandag krijgen passagiers die reizen of hebben gereisd tussen Mexico en Schiphol op de luchthaven een brief mee met informatie over de varkensgriep. Die geeft een overzicht van de symptomen van de varkensgriep en adviseert mensen zich te melden, als zij vrezen een van die symptomen te hebben. Ook zijn er dinsdag op Schiphol billboards met de informatie geplaatst bij de verschillende gates. Met de billboards wil de GGD reizigers informeren die via een transfervlucht op Schiphol zijn beland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.