Home

Achtergrond

Europese regels om opladers zuiniger te maken

De Europese Commissie heeft vandaag nieuwe regels aangenomen die externe opladers voor onder meer mobiele telefoons en computers fors zuiniger moeten maken.

De verwachting is dat het energieverlies door deze opladers rond 2020 met een derde zal zijn verminderd. De efficiëntievoorschriften gelden voor opladers van huishoudelijke- en kantoorproducten. De nieuwe regels worden in 2010 en 2011 in twee stappen ingevoerd.

De energie die met deze opladers kan worden bespaard is volgens de Europese Commissie genoeg om Litouwen een jaar lang van stroom te voorzien. Daarnaast zorgt het lagere energieverbruik er voor dat er tegen 2020 ruim 3 miljoen ton minder schadelijke CO2-gassen worden uitgestoten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.