Home

Achtergrond

Europese lijsttrekkers testen stemwijzer

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) lanceert vrijdag de StemWijzer Europa voor de verkiezingen voor het Europese parlement.

De lijsttrekkers van veertien politieke partijen zijn uitgenodigd om de internetvragenlijst te vtesten die mensen moet helpen een keuze te maken. Dat heeft het IPP dinsdag bekendgemaakt. Onder de genodigden bevinden zich naast de traditionele partijen ook nieuwkomers voor Nederland. Het gaat om Natasja Oerlemans (Partij voor de Dieren), oud-SP'er Düzgün Yildirim (Solidara), Barry Madlener (PVV), Otto ter Haar (De Groenen), Nees Pellikaan (Partij voor Europese Politiek), Eline van den Broek (Libertas) en Arno Uijlenhoet (Neweuropeans).

Begin mei lanceert het IPP nog www. stemmentracker.nl. Daarop kan de bezoeker zijn eigen mening vergelijken met het stemgedrag van politieke partijen uit het Europees parlement.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.