Home

Achtergrond 152 x bekeken

Ernstige aanrijding tijdens koninklijke rit

Veertien mensen zijn gewond geraakt tijdens een ernstig incident bij het bezoek van de koninklijke familie aan Apeldoorn. Sommigen lijjken er ernstig aan toe.

Een zwarte personenauto reed met hoge snelheid door de afzetting heen en raakte een aantal toeschouwers. Hulpdiensten zijn, onder meer met vijf ambulances en twee brandweerwegens, ter plekke. Boven de plek circuleren politiehelikopters.

Omstanders houden witte doeken omhoog om de gewonden uit het beeld te houden. Het is niet duidelijk of de rest van het programma van de koninginnedagviering komt te vervallen.

De open bus met de familie die vlakbij reed, is uit het zicht verdwenen, richting Paleis Het Loo. Daar is het gezelschap uitgestapt. De familieleden die in de bus zaten zagen het ongeluk en reageerden geschokt.

De bus reed in de Loolaan. Op het moment dat de bus de hoek omdraaide, kwam er een personenauto aanstuiven. De bestuurder is aangehouden. Een ooggetuige: ,,Ik zag een auto gaan schuiven, er viel iemand uit de auto.'' Uit de tv-beelden blijkt dat de auto al zwaar beschadigd door de afzetting heenreed en met hoge snelheid op een momument botste. Mensen probeerden zich nog uit de voeten te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.