Home

Achtergrond 169 x bekeken

Eigen narcis voor first lady New York

De first lady van de staat New York, Michelle Paige Paterson, heeft een eigen narcis.

De Keukenhof in Lisse doopte de bloem tot Narcissus Mrs. Paige Paterson in het kader van de viering van de 400-jarige vriendschap tussen Nederland en New York. Dat maakte het bloemenpark vandaag bekend.

Paterson is vereerd met haar eigen bloem. : Deze prachtige narcis die nu mijn naam draagt, staat symbool voor de relatie tussen de staat New York en Nederland: beide staan in volle bloei.''

Deze maand is het 400 jaar geleden dat het VOC-schip 'de Halve Maen' met Henry Hudson als kapitein uit Amsterdam vertrok en het huidige Manhattan ontdekte. Dit leidde tot de kolonie Nieuw Nederland en de stichting van de handelspost Nieuw Amsterdam, dat later New York werd. In de eerste week van april vinden in Den Haag en Amsterdam verschillende festiviteiten plaats om de vriendschap te vieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.