Home

Achtergrond 2 reacties

Efsa ziet geen bezwaar tegen dubbeltransgene mais

De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA ziet geen wetenschappelijke bezwaren tegen de markttoelating van dubbeltransgene mais, waarin zowel een insectenresistentie als een herbicideresistentie is ingebouwd.

De EFSA heeft haar wetenschappelijk oordeel over de mais van Pioneer Hi-Bred gisteren gepubliceerd. De ontwikkelaar van de mais had de EFSA om advies gevraagd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ria Mentink

  Als De Europese voedselautoriteit EFSA haar mening deponeert wordt dan geacht dat wij burgers daar blindelings op te vertrouwen?

  Wat zegt het woord autorieit ons nog vandaag de dag, hoeveel autoriteiten hebben inmiddels hun autoriteit verloren, hebben zichzelf ontmaskerd?

  Ik vind het een ramp als een organisatie die zich een Europese voedselautoriteit noemt en dit soort adviesen geeft, over het voedsel dat ik eet dus over mijn leven, kan beslissen.
  Voor mij is dit geen autoriteit maar een orgaan dat macht heeft en deze macht gebruikt om het leven van burgers te bestemmen.

  Ik luister dan ook liever naar dit bericht:

  'Terwijl de gewassen als een vloedgolf over de wereld trekken, is de kennis over het effect op de omringende natuur echter ontoereikend. Met name op het gebied van onbedoelde kruisbestuiving bestaan talloze onzekerheden, zegt dr. Hans den Nijs van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is medeorganisator van het congres over de risico's van het onbedoeld overwaaien van genen uit transgene gewassen naar wilde planten in de omgeving.'

 • no-profile-image

  Micha Kuiper

  De EFSA dient niet om betrouwbaar voedsel te garanderen, maar om de burgers vertrouwen te geven in onbetrouwbaar voedsel. Lees de toespraken van voormalig Minister Brinkhorst er maar op na, over de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.