Home

Achtergrond

EU-landen zien noodzaak voor ander visbeleid

Ministers van Visserij van de EU-landen zien de noodzaak om de visserij in de Europese Unie grondig te veranderen.

Dat bleek donderdag uit de eerste reacties van op een inspraaknota van EU-commissaris Joe Borg (Visserij). De EU-commissaris had woensdag bepleit om vanaf 2011 fors minder te vangen. Hij vindt dat buitensporig veel vissoorten in de Europese wateren nu overbevist worden. Een op drie vissoorten komt volwassen exemplaren tekort om zich normaal te kunnen voortplanten. Idee is om de vangstlimieten en andere regels fors te veranderen.

Minister Gerda Verburg (Visserij) is positief over de geplande ingrijpende hervorming. "Het moet anders, daar is vrijwel iedereen in Nederland van overtuigd'', zei de minister. "Ik zal dat niet uit de weg gaan.'' De bewindslieden van EU-landen spreken in mei verder over de plannen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.