Home

Achtergrond 180 x bekeken

EU en VS onderhandelen verder over hormoonvlees

De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben nog geen akkoord bereikt over rundvlees en onderhandelen verder.

De VS hebben de aangekondigde strafmaatregelen andermaal met twee weken opgeschort. Dat heeft de Europese Commissie vanavond bekendgemaakt. Het is de uitkomst van telefonisch overleg tussen EU-handelscommissaris Catherine Ashton en de Amerikaanse handelsminister Ron Kirk. De Commissie stelt dat een handelsakkoord, dat voordelig is voor beide partijen, binnen handbereik is.

Eerder hadden de Amerikanen de strafmaatregelen tegen de EU tot 23 april opgeschort. Die mogen ze van de WTO opleggen vanwege de Europese weigering Amerikaans rundvlees te importeren dat met hormonen is behandeld.

Als er geen handelsakkoord komt, willen de Amerikanen onder meer een importstop afkondigen voor Nederlands varkensvlees. Nederlands kalfsvlees wordt nu al geweerd door de Amerikanen. Deze boycot zou bij een akkoord komen te vervallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.