Home

Achtergrond

EU-commissie wil transportafstand dieren beperken

De Europese Commissie wil de transportafstand voor slachtdieren beperken tot negen uur.

Het transport mag volgens haar alleen langer duren als er binnen een straal van 550 kilometer van het vertrekpunt van het veetransport niet meer dan twee slachterijen bevinden. Dat meldt de Duitse organisatie van vleesvarkenshouders ISN.

Voor gebruiks- en fokvee zou de maximale transportduur twintig uur mogen zijn volgens de voorstellen van de Europese Commissie. Na een reistijd van twintig uur moeten de dieren uitgeladen worden en een rusttijd van negen uur krijgen met eten en drinken. Voor fok- en gebruiksvee gaan bovendien maximale beladingsnormen gelden als het aan de Europese Commissie ligt. Een varken van twintig kilo zouden 0,204 vierkante meter tot hun beschikking moeten hebben op de veewagen. Bij een gewicht van 230 kilo moet die ruimte 1,047 vierkante meter zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.