Home

Achtergrond 197 x bekeken

EU breidt zwarte lijst voor vliegtuigmaatschappijen uit

De Europese Commissie heeft vandaag zes vliegtuigmaatschappijen uit Kazachstan en alle maatschappijen uit de West-Afrikaanse staat Benin aan haar zwarte lijst toegevoegd.

Het is de maatschappijen op de lijst om veiligheidsredenen verboden in het Europese luchtruim te vliegen. Eurocommissaris van Transport Antonio Tajani zegt dat de Commissie de dialoog met alle betrokkenen uit de luchtvaartsector zal voortzetten. Daarmee wil ze garanderen dat er aan de internationale veiligheidseisen wordt voldaan. "Passagiers hebben het recht zich veilig te voelen en veilig te zijn wanneer hun vliegtuig opstijgt'', aldus Tajani.

Hoewel er in Indonesië duidelijke vooruitgang is geboekt, blijft het verbod vooralsnog gelden voor alle maatschappijen uit dat land. In juli zal de situatie opnieuw worden beoordeeld. Het verbod werd in 2007 aan Indonesië opgelegd. Het heeft grote gevolgen voor de toerismesector gehad. Ook een maatschappij uit Thailand en een maatschappij uit Oekraïne zijn aan de zwarte lijst geplaatst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.