Home

Achtergrond 2 reacties

Duitsland verbiedt transgene mais Mon810

Duitsland verbiedt de teelt van de transgene mais Mon810.

Dat heeft landbouwminister Ilse Aigner vanmorgen bekendgemaakt. De bewindsvrouw baseert haar besluit op kritische rapporten van onafhankelijke partijen. Ook een rapport van het Amerikaanse concern Monsanto, die de bedoelde mais op de markt brengt, ligt aan haar overwegingen ten grondslag.

Tot dusver was Mon810 het enige transgene gewas dat in de Bondsrepubliek commercieel mocht worden geteeld. Dit seizoen zou naar schatting zo’n 3600 hectare worden ingezaaid. De druk om deze teelt tegen te houden nam echter de laatste tijd toe. Dat was vooral het geval in Beieren, de deelstaat waar Aigner vandaan komt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Een felicitatie waard aan de menheid!!
  Kinderen kunnen weer een beetje juichen, maar opgepst, 1 zwaluw maakt nog geen zomer natuurlijk!!
  Ilse Aigner, een enorm, enorm, enorm, compliment voor haar, haar teams en allen die inzicht hadden dat het niets zou worden met Mon810.
  We moeten lering trekken hoe het zover heeft kunnen komen dat gentech toch was goedgekeurd, welke mensen waren er bij betrokken, waren ze onafhankelijk, waren ze stiekem corrupt.
  Waarom eten zij die Monsanto producten verkopen en aanprijzen allen biologisch.
  Is dat niet een beetje raar, mensen die werken bij Monsanto, die de producten verkopen, maar zelf niet willen eten????

 • no-profile-image

  Ria Mentink

  Eens was het gezegde: als de wereld dreigt te vergaan moet je snel in Holland zijn, want daar loopt alles jaren achter.
  Dit geldt zeker voor onze regering als het om maatregelen ivm GGO's gaat.

  Het zaaien van Genetisch gemanipuleerde gewassen brengt niet alleen bij gewoon zaaigoed ernstige misbaksels voort door kruisbestuiving, zie de video met de documentaire ‘De wereld van Monsanto’, maar maakt ook de bodem totaal kapot.

  Gen. zaaigoed van Monsanto gaat altijd gepaard met hun bestrijdingsmiddel.
  Het is een Siamese tweeling, ontsproten uit een brein dat goed voor zijn eigen buidel zorgt maar niet voor mensen en de natuur.

  Een uitspraak van Monsanto die zegt zich om de voedselschaarste in de wereld te bekommeren, klinkt net zo duivels als een uitspraak van satan die zegt zich over het ziele heil van de mensheid te willen ontfermen.

  De honger in de wereld los je niet op door de bodem kapot te maken en boeren te chanteren en te pressen.
  Die kan je wel oplossen door beter met de natuur mee te werken, door een verantwoord landbouwbeleid, door de bio- industrie af te schaffen en door een eerlijke verdeling van voedsel ,werk en inkomen.
  Maar daar verdient Monsanto niets aan en de duivel ook niet.

  Straks nog alleen de eenzijdige brouwsels van Monsanto en consorten kunnen eten, omdat er anders niets meer verbouwd kan worden omdat het niet groeit.
  Ik denk dat dat dit in vele opzichten honger lijden wordt.

  Zeker te weten heeft Monsanto tegen die tijd alle macht op aarde en een al even giftige oplossing bedacht die ons honger gevoel wegneemt en onze ondervoede lichamen nog zo goed en lang mogelijk laat functioneren.
  Al is het maar omdat de" Groten der aarde”, waaronder de Monsanto’s, altijd mensen nodig blijven hebben om aan te verdienen en voor hen het vervelende werk te doen.

  Pas dus op voor regeringen en leiders die met Monsanto sympathiseren!.

  En Monsanto en consorten? Die hebben waarschijnlijk een lap gezonde grond met gezonde gewassen voor zichzelf geclaimd en een uitwijk mogelijkheid op de maan of ergens anders in de ruimte.

  Ik ken een boer die zijn eigen aardbeien niet eet omdat hij weet met welk gif hij ze bespoten heeft. De aardbeien zien er blozend en gezond uit maar de boer, die eet ze niet, ze zijn uitsluitend bedoeld voor zijn klanten.

  Wordt dit het spreekwoord van de toekomst: "wat de boer kent eet hij niet."

  Maar wij gewone burgers kunnen nog steeds onze toekomst zelf bepalen, onze stem laten horen en in opstand komen.

  Nog wel, maar we moeten wel snel zijn voordat de rest van de wereld naar Holland komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.