Home

Achtergrond 159 x bekeken

Duitser wil gestolen fiets vergoeden

Een Duitser die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog als soldaat een fiets stal in het Gelderse Nijkerk, heeft berouw gekregen en wil betalen voor een nieuwe fiets.

Dat meldde de Sint Catharina Parochie in Nijkerk vrijdag. De fiets stond destijds voor de kerk geparkeerd, aldus de Duitse oud-soldaat in een brief aan de parochie. Op de vlucht voor geallieerde troepen, ging hij er mee aan de haal en daarvan heeft hij nu spijt. De man, die volgens de parochie anoniem wil blijven, heeft aangeboden een nieuwe fiets te vergoeden.

De parochie probeert te achterhalen van wie de fiets was, maar tot nu toe zijn er geen reacties binnen gekomen. "Dat wordt nog knap lastig'', aldus een parochiewoordvoerster vrijdag. Als niemand zich meldt als eigenaar van de tweewieler, gaat het geld naar een goed doel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.