Home

Achtergrond 190 x bekeken

Duels zonder publiek wegens varkensgriep

Een dodelijk varkensgriepvirus heeft de Mexicaanse voetbalbond tot drastische maatregelen gedwongen. De twee wedstrijden van de topclubs Guadalajara en America vinden morgen achter gesloten deuren plaats. Daarmee wil het bondsbestuur het risico op verdere verspreiding van een nog onbekende variant van de varkensgriep zoveel mogelijk voorkomen.

De ziekte heeft volgens de Mexicaanse regering al aan ten minste twintig mensen het leven gekost. Mogelijk is de varkensgriep ook de oorzaak van 48 andere dodelijke gevallen. Ruim duizend Mexicanen zouden al besmet zijn met het virus.

,,Het besluit om deze twee wedstrijden zonder publiek te spelen, is volledig in lijn met de maatregelen die het ministerie van Volksgezondheid heeft afgekondigd'', liet de voetbalbond weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.