Home

Achtergrond 1 reactie

Donderdagmiddag drukte op wegen

Door het begin van de meivakantie wordt de avondspits van donderdag veel drukker dan normaal.

De ANWB denkt dat er 's middags rond vijf uur meer dan 350 kilometer file zal staan. Volgens een woordvoerster komt dat omdat veel vakantiegangers donderdag al vertrekken, terwijl er op die dag ook nog veel woon-werkverkeer is.

De meeste scholen zijn tot en met dinsdag 5 mei vrij maar veel basisscholen gaan voor twee weken dicht tot en met 10 mei. De ANWB verwacht dat het vooral op de wegen vanuit de Randstad naar onder meer de Wadden, de Veluwe en Zeeland druk wordt.

Ongeveer 2,8 miljoen Nederlanders gaan in mei op vakantie, van wie de helft in eigen land, verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).Vorig jaar gingen 3,5 miljoen Nederlanders er op uit. Toen deden veel scholen de deuren eveneens twee weken achtereen dicht door de opeenvolging van de feestdagen Koninginnedag, Hemelvaart en Pinksteren.

Nederlanders brengen de meivakanties vooral door met fietstochten en dat wordt aangemoedigd met het motto 'Meimaand Fietsmaand'.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Hoeveel dagen werken leerkrachten nog in een jaar ?En dan praten ze maar over achterstand in het onderwijs en dat er meer geld moet komen voor extra leerkrachten

Of registreer je om te kunnen reageren.