Home

Achtergrond 172 x bekeken

Dodental varkensgriep Mexico stijgt

Het aantal mensen in Mexico dat is bezweken aan de varkensgriep is zo goed als zeker gestegen tot 81. Meer dan 1.300 mensen zijn besmet met het virus. Dat heeft de Mexicaanse regering gisteravond bekendgemaakt.

Scholen in en om de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad en in de staat San Luis Potosí in Centraal-Mexico blijven tot 6 mei dicht om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De regering raadt aan om mondkapjes te dragen totdat duidelijk is hoe het virus zich verspreid.

Het virus zou een nieuwe variant zijn van de varkensgriep, een nieuw subtype van het Influenza A-virus H1N1. Ook in de Verenigde Staten zijn besmettingen met het virus geconstateerd. Een Britse steward is opgenomen in een Brits ziekenhuis met varkensgriepverschijnselen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.