Home

Achtergrond 188 x bekeken

Doden en vermisten door aardbeving Italië

Het midden van Italië is vanmorgen vroeg getroffen door een zware aardbeving.

De politie liet weten dat zeker zeventien mensen in de regio Abruzzen zijn omgekomen. Tientallen personen worden vermist. Alleen in de plaats Castelnuovo vielen al vijf doden. In Castelnuovo stortten tientallen huizen en een kerk in. De dienst burgerbescherming meldde dat duizenden mensen dakloos zijn geworden. Duizenden gebouwen zijn beschadigd.

Het epicentrum lag ten noorden van L'Aquila, de hoofdstad van de Abruzzen. De beving geldt als de krachtigste aardbeving in Italië in jaren. Meldingen over de kracht van de beving lopen uiteen van 5,8 tot 6,3 op de schaal van Richter. De beving was voelbaar in de Italiaanse hoofdstad Rome, die bijna 100 kilometer van L'Aquila ligt.

In L'Aquila renden mensen in paniek de straat op. Reddingswerkers zochten onder het puin van ingestorte gebouwen naar mogelijke slachtoffers.

Zondagavond had zich in de streek rond het ruim 200 kilometer noordelijker gelegen Ravenna al een aardbeving voorgedaan met een kracht van 4,6 op de schaal van Richter. De schok werd tot in L'Aquila gevoeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.