Home

Achtergrond

Dode en vijf gewonden door raketaanval Kamp Holland

Soldaat der eerste klasse Azdin Chadli (20) is maandag om het leven gekomen door een raketaanval op de basis Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan.

Vijf andere militairen raakten gewond. Hun toestand is stabiel. Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm maakte dat maandagavond in Den Haag bekend. Het is de eerste keer dat mensen geraakt zijn bij een raketaanval op Kamp Holland. Het betekent de negentiende Nederlandse dode sinds het begin van de missie in Afghanistan in 2006.

De aanval had maandag plaats om 18.00 uur Nederlandse tijd. Twee gewonden zijn overgebracht naar Kandahar. Naast de Nederlanders raakten ook twee Afghaanse soldaten gewond door de inslag van een andere raket.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.