Home

Achtergrond 196 x bekeken

Denemarken heeft nieuwe premier

De Deense koningin Margrethe II heeft vanmiddag Lars Lokke Rasmussen benoemd tot nieuwe premier. Dat gebeurde tien minuten nadat Anders Fogh Rasmussen zijn ontslag had ingediend.

Lokke, zoals de nieuwe premier in Denemarken genoemd wordt om naamsverwarring te voorkomen, stond kort de pers te woord na zijn benoeming. "Het is een grote verantwoordelijkheid en ik weet dat sommige het een te grote verantwoordelijkheid voor me vinden. Tegen hen wil ik zeggen dat ik hard zal werken om Denemarken door de huidige economische crisis heen te helpen.''

De 44-jarige Rasmussen was tot nu toe minister van Financiën. Zijn voorganger droeg hem voor en de coalitiepartijen steunden de voordracht. Hij is de derde Rasmussen op rij die het tot premier schopt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.