Home

Achtergrond 244 x bekeken

Denemarken exporteert meer varkensvlees

Denemarken exporteerde vorig jaar met 1,71 miljoen ton bijna 2 procent meer varkensvlees dan in 2007.

Dat blijkt uit cijfers van de Deense vleesorganisatie Danish Meat Association.

Het meest opvallend is de stijging van de Deense uitvoer van varkensbijproducten met bijna 31.000 ton naar 268.000 ton. De Deense export van onderdelen daalde met 17.000 ton naar 1,16 miljoen ton. De Denen exporteren verreweg het meeste varkensvlees als onderdelen. Buitenlandse afnemers namen 4.300 ton meer karkassen af met 79.300 ton.

Denemarken is niet meer de belangrijkste exporteur van varkensvlees in Europa. Duitsland voerde vorig jaar voor het eerst meer varkensvlees uit dan Denemarken met 2,19 miljoen ton als gevolg van een groter aanbod.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.