Home

Achtergrond 170 x bekeken

De Vries: niet meer zelfmoord onder militairen

Het aantal actief dienende militairen dat zelfmoord pleegt, is lager dan verwacht als je het vergelijkt met het aantal zelfdodingen onder de Nederlandse bevolking.

Per jaar zijn dat twaalf mensen per 100.000 personen van vijftien jaar en ouder. In de periode 2004 en 2008 zijn bij Defensie dertien gevallen van zelfdoding bekend. Er zijn geen gegevens bekend van aantallen zelfdodingen onder oud-militairen.

Dat schrijft staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) woensdag in antwoord op Kamervragen van de SP. SP-Kamerlid Remi Poppe wilde weten of er een grotere kans op zelfmoord is onder jonge ex-militairen, zoals naar voren kwam in een onderzoek in Groot-Brittannië. Maar volgens De Vries kan op basis van dit onderzoek niet gesteld worden dat jonge veteranen meer tot zelfmoord neigen.

De Vries ziet geen aanleiding om nader onderzoek te doen naar zelfdoding onder militairen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.