Home

Achtergrond 209 x bekeken

DSM ziet resultaat sterk dalen door crisis

Chemiebedrijf DSM zag in het eerste kwartaal van dit jaar het bedrijfsresultaat met 76 procent dalen.

Het bedrijf meldde dinsdag, bij de presentatie van de kwartaalcijfers, nog geen snel herstel van de marktomstandigheden te verwachten. DSM gaf geen verwachting voor de rest van het jaar. Topman Feike Sijbesma tekende wel aan ,,op dit moment ook geen verdere verslechtering te zien''. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 57 miljoen euro, iets boven de verwachting van analisten. Die hadden gerekend op 56 miljoen euro.

De nettowinst daalde van 162 miljoen in het eerste kwartaal van 2008 naar 13 miljoen euro nu. Dat was wederom beter dan analisten hadden verwacht. De omzet kwam uit op 1,84 miljard euro. Vorig jaar was dat nog 2,33 miljard. DSM liet weten waarschijnlijk meer te gaan besparen dan de eerder aangekondigde 100 miljoen euro.

De activiteiten van het onderdeel Material Sciences, onder meer de elastomeren en melaminedivisie, werd zwaar getroffen door de crisis. Deze divisies hebben last van de neergang in de auto- en de elektronica-industrie en de bouwsector.

Daarentegen presteerden de activiteiten die vallen onder Life Sciences zeer sterk. Daar werd "vrijwel geen impact van de crisis gevoeld'', lichtte Sijbesma toe. Daarbij gaat het onder meer om de divisies Pharma en Nutrition.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.