Home

Achtergrond 188 x bekeken

D66 wil EU-actie tegen VN-advies godslastering

D66 wil dat de Europese Commissie actie onderneemt tegen een VN-resolutie die adviseert om godslastering strafbaar te stellen.

"Zo'n verbod is nogal strijdig met de vrijheid van meningsuiting, hoeksteen van de democratie'', stelde D66-lijsttrekker Sophie in 't Veld vandaag. De resolutie is recent aangenomen bij de mensenrechtenraad van de VN. Dat was op initiatief van islamitische landen.

In 't Veld, lijsttrekker van D66 bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni, heeft schriftelijk gevraagd om een oordeel van voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie. "Barroso heeft begin mei zijn jaarlijkse ontmoeting met de religieuze leiders. Dan gaat hij weer leuk op de foto met hen. Maar zo langzamerhand mag hij zich wel eens uitspreken over dit onderwerp.'' De brief is mede ondertekend door Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD), Jules Maaten (VVD) en Kathalijne Buitenweg (GroenLinks).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.