Home

Achtergrond 182 x bekeken

Consumentenbond daagt stichting voor de rechter

De Consumentenbond daagt de stichting die slachtoffers van de legionella-uitbraak op de Westfriese Flora in 1999 schadeloos moet stellen voor de rechter.

Slachtoffers en nabestaanden hebben ondanks jaren procederen nog geen uitkering gekregen, aldus de Consumentenbond vandaag.
De bond ontdekte onlangs dat verzekeraar Nationale Nederlanden al in 2002 een groot geldbedrag in de stichting Talpa heeft gestort om de slachtoffers van deze ramp schadeloos te stellen. Met de gang naar de rechter wil de Consumentenbond afdwingen dat de slachtoffers nu snel duidelijkheid krijgen.

"Het geld bij de stichting is bestemd voor de slachtoffers van de legionella-uitbraak en moet zo snel mogelijk bij de slachtoffers terechtkomen. Deze mensen zijn al meer dan 10 jaar bezig met procederen om te krijgen waar ze recht op hebben, namelijk schadevergoeding voor het leed dat hun is aangedaan'', aldus directeur Bart Combée van de Consumentenbond. Het kort geding dient op 22 april voor de rechtbank in Zutphen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.