Home

Achtergrond 3 reacties

Cono Kaasmakers houdt voorschotmelkprijs gelijk

Cono Kaasmakers houdt de melkprijs over april gelijk op € 25,75 exclusief btw. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt.

De coöperatie betaalt per kilo vet een bedrag van € 2,20 exclusief btw. Per kilo eiwit betaalt het € 5,70. Hiermee zet Cono de hoogste voorschotprijs tot nou toe neer over april. Ook gerekend naar de gemiddelde uitbetaalprijs tot nu toe loopt Cono op kop.

Een deel van het verschil met andere zuivelcoöperaties is dat Cono geen zomerheffing hanteert. Bel Leerdammer doet dat wel, evenals FrieslandCampina en DOC. Maar ook gecompenseerd voor een zomerheffing loopt Cono nog steeds op kop. Ook zit er een kwaliteitstoeslag van € 2,00 per 100 kilo bij in de voorschotprijs van Cono. De voorschotprijs geldt bij een jaarleverantie van 550.000 kilo. Dat is het Nederlandse gemiddelde.

Cono profiteert van de relatief goede prijzen die het bedrijf nog steeds ontvangt voor Beemsterkazen. De prijzen voor Nederlandse foliekazen schommelen rond de € 2,30 per kilo, voor natuurkaas rond de € 2,90 tot € 3,00.

Voor Beemsterkaas kan een nog iets hogere prijs worden ontvangen. Daarbij doet Cono moeite, net als de andere producenten van natuurkaas in Nederland overigens, om de productie van kaas relatief beperkt te houden, zodat de markt niet wordt overvoerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  verberg

  kan cono ,doc niet overnemen en de directie er uit doen mischien verdienen de boeren mischien nog eens wat

 • no-profile-image

  eco

  Wat gaat CONO dan met DOC doen, Ze zetten nu al een deel van de eigen melk af naar de spotmarkt.

 • no-profile-image

  Boesje

  D'as nog eens wijsheid. De markt niet overvoeren. Daar kunnen cooperatieve directies en besturen nog wat van leren.

Of registreer je om te kunnen reageren.