Home

Achtergrond

Chirac populairste politicus in Frankrijk

Twee jaar na zijn vertrek als staatshoofd is Jacques Chirac de populairste politicus van Frankrijk. Dat meldde vandaag het blad Le Parisien.

Uit een peiling blijkt dat 74 procent van de ondervraagden positief is over de man die tussen 1995 en 2007 president van het land was. Toen hij aftrad, was nog 54 procent van de Fransen de mening toegedaan dat hij het slecht had gedaan als president. Chiracs opvolger, Nicolas Sarkozy, blijft steken op 41 procent. Zijn populariteit daalt al enige tijd.

Het feit dat er een gerechtelijk onderzoek tegen Chirac loopt, tast zijn populariteit niet aan. Hij stootte staatssecretaris Rama Yade van Mensenrechtenzaken van de eerste plaats als meest geliefde politicus. Yade blijft wel de populairste politica van de regering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.