Home

Achtergrond

Chinezen vertoeven graag in Nederland

Bestuurders van Chinese bedrijven zijn heel positief over Nederland als land om zaken in te doen.

Ze zijn vooral te spreken over Nederland als centrum voor hun handels- en logistieke activiteiten voor het bedienen van de Europese markt. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau KPMG dat donderdag is gepubliceerd.

Voor de logistieke activiteiten is Nederland hun eerste keuze. Ook vinden de Chinezen Nederland een goed land om een Europses hoofdkantoor neer te zetten. Het gaat daarbij over zowel de daaraan verbonden kosten als de kwaliteit van de kantoren.

Voorts zijn ze te spreken over de 'zachtere' vestigingsfactoren, zoals de meertaligheid van Nederlanders, de zakelijke normen en de culturele aspecten. Het leefklimaat voor expats is hier volgens de Chinezen dan ook aangenaam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.