Home

Achtergrond 1 reactie

China telt 32 miljoen jongens 'te veel'

In China worden steeds meer jongens dan meisjes geboren.

Jaarlijks komen voor elke honderd meisjes, 124 jongens ter wereld. Dat zorgt voor een 'overschot' van ruim 32 miljoen jongens. Dat is gebleken uit een onderzoek, dat vrijdag is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift British Medical Journal.

Veel ouders in China laten tijdens de zwangerschap een echo doen om te achterhalen of de baby een jongen of een meisje is. Is het een meisje dan laten de ouders vaak een abortus uitvoeren. Jongetjes zijn veel gewilder, mede door de eenkindpolitiek die Peking heeft ingevoerd om de explosieve bevolkingsgroei tegen te gaan.

Alleen al in 2005 werden in China, een land met 1,3 miljard inwoners, meer dan 1,1 miljoen jongetjes 'te veel' geboren. In sommige regio's is het probleem zeer groot. Zo worden in de provincies Jiangxi en Henan zelfs 140 jongetjes geboren voor elke honderd meisjes. Alleen in Tibet en Xinjiang, waar de eenkindpolitiek minder streng wordt toegepast, zijn de verhoudingen normaal. In de meeste landen worden voor elke honderd meisjes tussen de 103 en 107 jongetjes geboren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ron

    Dat wordt oorlog! Waar moet al dat testeron heen? Overigens in India hetzelfde probleem.

Of registreer je om te kunnen reageren.